
پارتیشن چیست
پارتیشنها دیوارهای تاشو، کشویی، یا حتی ثابتی هستند که برای تقسیم فضای داخلی یک اتاق بنا به هر دلیلی استفاده شده و با متریالهایی مانند چوب، شیشه و آلومینیوم ساخته میشوند و با توجه به نوع متریالشان میتوانند بهصورت ثابت یا متحرک طراحی شوند.
انواع پارتیشنها
پارتیشنهای ثابت: ثابت و دارای قاب فلزی اند. بالا و پایین این دیوارها به کف و سقف مهروموم شده است. این نوع از پارتیشن اداری با متریالهای سنگین وزن ساخته میشوند و معمولاً عایق صدا هستند و باعث میشوند سروصدا به بیرون از این دیوارهها ورود نکنند.
پارتیشنهای متحرک: قابلحمل هستند و معمولاً با متریالهای سبکوزن ساخته میشوند. این نوع از پارتیشنها عایق صدا نیستند و فقط از نظر بصری فضا را به دو قسمت تقسیم میکنند.
رایجترین انواع پارتیشن
- پارتیشن چوبی.
- پارتیشن شیشه ای
- پارتیشن آلمینیومی
پارتیشنهای چوبی
این نوع از پارتیشنها جزو پارتیشنهای سبک هستند و ساخت آنها بسیار ساده است. پارتیشنهای چوبی مقاومت زیادی در برابر آتش ندارند. به دلیل پوسیدگی چوب در برابر رطوبت، این نوع پارتیشنها برای مناطق مرطوب مناسب نیستند. چوب، هم در ساخت پارتیشنهای ثابت و هم در ساخت پارتیشنهای نیمه دائم استفاده میشود. در پارتیشنهای ثابت چوب ام دی اف به همراه متریالهای دیگر مانند شیشه بکار میرود.

مزایای استفاده از پارتیشن چوبی
- فضای خود را به طور موثر تقسیم کنید
هدف اصلی پارتیشنها تقسیم فضا است. پارتیشنهای چوبی این عمل را به خوبی انجام میدهند.
آنها یک جایگزین مقرون به صرفه برای نصب دیوار آجری به همراه ملات هستند که هزینهی مادی و انرژی زیادی را میطلبند.
برخی از مدلهای پارتیشن چوبی نیمه دائمی هستند، به این معنی که میتوان آنها را جابجا کرد و دکوراسیون را تغییر داد. به این ترتیب، اگر نیازهای شما تغییر کرد، میتوانید آنطور که صلاح میدانید آنها را جاگذاری کنید. این مورد یکی از مزیتهای پارتیشنها نسبت به دیوارهای ثابت است.
- به فضای خود عمق اضافه کنید
دیوارهای پارتیشن چوبی اغلب لایه لایه هستند، به این معنی که آنها روشی بسیار هوشمندانه برای افزودن عنصر عمق به فضای شما هستند. با انتخاب یک چیدمان پلهای، یک قدم جلوتر بروید.
این نوع پارتیشنها با توجه به خلل و فرجی که دارند میتوانند فضا را بزرگتر جلوه دهند.
- تطبیق پذیری پارتیشنهای چوبی
پارتیشنهای چوبی انواع مختلفی دارند. چوب یک ماده بسیار پرکاربرد است. همچنین بدلیل حس گرمایی که دارد برای فضای داخلی بسیار مناسب است.
شما میتوانید از میان طیف وسیعی از پروفیلهای نهایی، عرض، ارتفاع و گونههای چوبی را انتخاب کنید تا برایتان پارتیشن منحصر بفردی بسازند.
- یک دیوار خیره کننده بسازید
همانطور که گفته شد، پارتیشنهای چوبی از نظر کاربری بسیار منعطف هستند.
آنها همچنین میتوانند به تنهایی در یک فضا به عنوان یک ویژگی منحصر بفرد استفاده شوند. اگر میخواهید یک دیوار جدید اضافه کنید، چرا آن را به چیزی خیره کننده مانند یک سیستم پارتیشن چوبی تبدیل نکنید؟
طبقه بندی پارتیشنهای چوبی
- پارتیشن تک جداره
- پارتیشن دوجداره
پارتیشن تک جداره
دور این نوع پارتیشنها فریمی به طول 10 سانت کشیده میشود. چوب ام دی اف به طول کمتر از 120 سانت در وسط این نوع پارتیشنها قرار میگیرد. ارتفاع پارتیشنهای تکجداره معمولا یا تا سقف یا به اندازهی مورد انتظار مشتری ساخته میشوند. در هنگام ساخت میتوان عرض این پارتیشنها را به سه قسمت تقسیم کرد، دو قسمت پایین و بالا را ام دی اف و قسمت وسط را چوب کار کرد.

پارتیشن دوجداره
این نوع پارتیشن ها نیز همانند پارتیشنهای تکجداره تمام ویزگیهای این نوع پارتیشن هارا دارند با این تفاوت که پارتیشنهای دوجداره دارای دو لایه هستند. یعنی هم جلو هم پشت چوب ام دی اف و شیشه میخورد. معمولا 90 سانت پایین طول پارتیشن ام دی اف، 120 سانت شیشه و بقیه ی طول آن هم مجدد ام دی اف است.
عوامل موثر بر ساخت پارتیشنهای چوبی
عوامل مختلفی که بر ساخت پارتیشنهای چوبی تأثیر میگذارد که در زیر ذکر شده است
- در دسترس بودن چوب
- هزینه ساخت
- سرعت ساخت
- کیفیت کار (حرفهای یا غیر حرفهای بودن سازندگان)
- سهولت ساخت