صندلی اداری

صندلی اداری چیست؟

صندلی اداری در دسته بندی مبلمان اداری قرار می‌گیرد و یکی از پرکاربردترین لوازم محسوب می‌شود. در دسته بندی مبلمان اداری و کاربرد آن در سازمان‌ها، صندلی اداری پرکابردترین وسیله مطرح می‌گردد.

نحوه عملکرد و فعالیت پشت میزی در فضاهای اداری در طراحی دکوراسیون اداری و چیدمان مبلمان اداری، طراحان و مدیران را برای خرید صندلی اداری استاندارد پیشقدم می‌کند. در همین راستا نمونه ای از تجهیزات پرکاربرد در جهت ایجاد رفاه عمومی برای تمامی کاربرانی که در طول روز به محیط‌های اداری مراجعه می‌کنند، در مدل‌هایی متنوع در اختیار خریداران قرار می‌گیرند.

بدون شک سپری کردن ساعاتی طولانی مدت در پشت میز و نشستن بر روی صندلی برای هیچکس مطلوب نیست. به خصوص که اگر صندلی انتخابی از مشخصات و استانداردهای مناسب برخوردار نباشد. تحت این شرایط نه تنها بر روی سلامت جسمانی کاربران تاثیر منفی می‌گذارد، بلکه با ایجاد حس خمودگی و کسالت در افراد، روند کاری را با افت شدیدی مواجه می‌کند. چیزی که در شرکت‌ها و محیط‌های کاری پویا از نظر هیچ مدیری خوشایند و قابل قبول نیست.

همین موضوعات است که بر اهمیت وجود صندلی اداری مناسب و استاندار می‌افزاید. صندلی‌هایی که شاید در نگاه اول در تمامی زمینه‌های کاری با هر کارکردی مناسب به نظر می‌رسد، اما باید در هماهنگی و کارایی کامل با نوع فرایند کار برای هر مصرف کننده تهیه شود.

چیدمان مبلمان و انتخاب صندلی اداری، مبحث تامل برانگیزی است که از سوی بسیاری از طراحان داخلی مورد توجه قرار گرفته است. گروه مکعب تیم جوان و خلاق تشکیل داده است. تمام سعی گروه مکعب بر این است تا همگام با طراحی فضای اداری، مبلمان اداری استاندار را هم در اختیار مدیران قرار دهد. صندلی اداری هم از جمله محصولاتی است که طبق اصول ارگونومیک تهیه و عرضه می‌شود.

خرید انوع صندلی اداری

با انواع صندلی اداری آشنا شوید!

یک فضای اداری با مبلمان، میز، صندلی اداری، تمام اشیا و لوازمی که درون آن چیدمان و دکوراسیون می‌شوند، تعریف می‌یابد. به همین دلیل از زمانی که دکوراسیون اداری پا در گستره و مسیر موفقیت کاری گذاشته است، انتخاب میز و صندلی‌های اداری، بیش از هر وسیله‌ای دیگری منجر به استقرار در محیط‌های اداری شده‌اند.

اهمیت به کارگیری این صندلی‌ها است که به مرور زمان، تولیدات صندلی‌های اداری را با پیشرفت چشمگیری رو به رو ساخته است. به گونه‌ای که امروزه شاهد تنوع بینظیر و گستره‌ای از صندلی‌ها در مراکز و شرکت‌های اداری هستیم. صندلی‌های اداری که خرید آنها بر مبنای کار و فرآیندی که در طول روز صورت می‌گیرد، بهتر است انتخاب شوند.

فراهم ساختن راحتی و آرامش در کار، اساس دکوراسیون در فضای‌های اداری می‌باشد که وجود آن در اتاق مدیریت بیش از هر بخش دیگری نیاز است. میز و صندلی‌های اداری اگر در استاندارد و ارگونومیک کامل برای کار تهیه شوند، می‎توانند زمینه ساز راحتی مدیران باشند. چرا که در وهله اول این مدیران هستند که با درایت و فراست خود در کنار کارمندان مجرب، مجموعه را به سمت کسب درجات عالی سوق می‌دهد. به همین روی لازم است که صندلی مدیریتی در مقایسه با دیگر صندلی‌های اداری، از اندازه، شکل و فرم، جنس و طرح متفاوتی تولید و تهیه شوند. چنانچه اغلب شاهد صندلی‌های چرخدار بزرگ از جنس چوب با رویه چرم برای اتاق مدیریت هستیم.

صندلی کارمندی

در درجه دوم، بعد از صندلی مدیریت، این صندلی کارمندی است که استاندارد و راحتی آن در اولویت انتخاب باید قرار بگیرد. صندلی‌هایی که طراحی آن در ارتباط و سازگاری کامل با میز کارمندی به شیوه‌ای کاملا ارگونومیک صورت می‌گیرد تا کارکنان در کمال رفاه و آسودگی، در طول روز فارغ از خستگی‌های ناشی از طرز نشستن، فعالیت خود را به پیش برند. همچنین پایه‌های چرخدار این صندلی در عین استقامت کافی، حرکت در پشت میز و در محیط کار را امکان پذیر می‌نماید.

صندلی کارشناسی

صندلی کارشناسی از منظر تمامی ویژگی‌های نامبرده شده در صندلی کارمندی، ساختاری کاملا مشابه با آن را دارد. با این تفاوت، این دو صندلی اداری، در برخی فاکتورها نظیر ابعاد، رنگ و مدل از یکدیگر متمایز می‌شوند.

صندلی کنفرانس

صندلی کنفرانس که با نام صندلی هیئت مدیره نیز شناخته می‌شود، با قابلیت‌های کمتری نسبت به سایر صندلی‌های اداری، برای گذراندن ساعاتی کوتاه تر به منظور جلسات و یا کنفرانس استفاده می‌شوند. احساس راحتی در این صندلی‌ها به حدی است که تمامی خواسته مصرف کنندگان را فراهم می‌سازد.

صندلی انتظار

حتی اگر تاکنون سر و کارتان به ادارات و شرکت‌های اداری نیفتاده باشد، ولی قطعا این مدل صندلی اداری را در مراکز عمومی به وضوح و از نزدیک مشاهده کرده‌اید. صندلی‌هایی که به جهت قرارگیری در معرض استفاده عموم، اکثرا در جنس پلاستیک و فلز ساخته می‌شوند.

انواع صندلی اداری از لحاظ متریال

اگر بخواهیم صندلی‌های اداری را از لحاظ متریال طبقه‌بندی کنیم؛ می‌توانیم به 7 دسته زیر به عنوان انواع صندلی کار اشاره کنیم:

  • صندلی‌های پارچه‌ای: تولید نشیمن و تکیه‌گاه صندلی با پارچه باعث می‌شود که کاربر بتواند مدت زمان بیشتری را بدون تعریق روی صندلی بنشیند. لکه شدن سریع‌تر پارچه نسبت به سایر مواد اصلی‌ترین عیب این مدل از صندلی اداری است.
  • صندلی‌های وینیل: محصولاتی که از این متریال ساخته می‌شوند بسیار بادوام هستند و نظافت آنها نیز کار زیاد دشواری نیست. دوام بالا و حفظ ساختار ظاهری حتی بعد از استفاده طولانی مدت از دیگر ویژگی‌های مثبت این مدل از صندلی‌هاست. بسیاری از افرادی که از صندلی‌های وینیل برای مدت طولانی استفاده می‌کنند؛ از تعرق زیاد به عنوان اصلی‌ترین مشکل این محصول یاد می‌کنند.
  • صندلی‌های بافته: ساختار بدنه این صندلی‌ها باعث می‌شود که هوا در بخش‌های مختلف آن جریان داشته و کاربر حداقل میزان تعریق را داشته باشد. اما استفاده مکرر و طولانی مدت از این صندلی‌ها، روی شکل ظاهری‌شان تاثیر منفی دارد.
  • صندلی‌های چرمی: چرم طبیعی هم ظریف و هم شکیل است. بنابراین اگر می‌خواهید فضای اداری شما ظاهر لوکس‌تری بگیرد؛ حتما از این نوع صندلی‌ها برای آن سفارش دهید. قیمت بالا و نیاز به نگهداری و نظافت مداوم، دو مشکل اصلی این مدل از صندلی‌های اداری هستند. ضمنا فراموش نکنید که چرم طبیعی برای جلوگیری از فرسودگی زودرس، نیاز به قرار گرفتن در معرض هوای آزاد و نور آفتاب دارد.
  • صندلی‌های چرم مصنوعی: این محصولات جایگزین خوبی برای صندلی‌های چرمی طبیعی هستند و از نظر دوام بافت و رنگ نسبت به چرم طبیعی در رتبه بهتری قرار می‌گیرند. ضمن اینکه این محصولات ارزان‌تر نیز هستند و نیاز به مراقبت خاصی ندارند. توسعه تکنولوژی‌های تولید سبب شده که بتوان این محصولات را با قابلیت‌هایی نظیر ضد میکروب، ضد حریق و مقاوم در برابر رطوبت نیز ساخت.
  • صندلی‌های چوبی: چوب متریال بسیار شیک و بادوامی است که ساخت صندلی اداری با آن، به فضا جلو خاصی می‌دهد. اصلی‌ترین ایراد این محصولات، عدم امکان استفاده طولانی مدت از آنها به دلیل راحت نبودنشان است.
  • صندلی‌های پلاستیکی: ارزان‌ترین نوع صندلی اداری موجود در بازار محصولاتی هستند که از پلاستیک ساخته می‌شوند. اما تنوع طرح و رنگ باعث شده که این محصولات طرفداران زیادی داشته باشند.
راهنمای خرید صندلی های اداری

درباره صندلی اداری بیشتر بدانید!

مزایا و کاربری‌ در صندلی‌های اداری است که انتخاب این نوع لوازم را جزئی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مدیران و خریداران مبدل ساخته است. زیرا دستیابی و رسیدن به تمامی اهداف از پیش تعیین شده برای مجموعه، آرزوی تمامی مدیران و صاحبین امتیاز شرکت‌ها است. در همین راستا استفاده از مبلمان و صندلی‌های ادرای در محوطه کاری، با خلق محیطی بدون استرس و آسودهنقشی اساسی دارد. این المان‌ها ضمن بهبود در کارایی و عملکرد همه کارمندان، راه موفقیت و پیشرفت در مراحل کاری سخت را هموار می‌سازد.

راهنمای خرید صندلی اداری

تهیه یک لیست از نکات قابل توجه درهنگام خرید، قطعا مثمر ثمر و راهگشا خواهد بود. همچنین انتخاب و خرید مبلمان برای فضای اداری را برای شما به تجربه‌ای خوشایند تبدیل می‌کند. اولویت بندی کردن موارد و نکاتی همچون، کیفیت محصول، طراحی اصولی و سازگار با ابعاد و اندازه بدن کاربران از مهمترین گزینه‌های این لیست می‌باشد. علاوه بر این برخورداری از قابلیت تنظیم پشتی به منظور ایجاد راحتی بیشتر، پایه ای مستحکم و چرخدار، دسته‌هایی راحت و استاندارد، نشیمنگاهی نرم و… به عنوان راهنمای خرید صندلی اداری امری ضروری و مورد نیاز است.

تیلپر تقریبا معتبرترین و یکی از بهترین تولیدکنندگان مبلمان اداری در کشور است که محصولات باکیفیت و ارزنده‌ای را به بازار عرضه می‌کند. در کلکسیون صندلی‌های اداری این شرکت، طیف متنوعی از تولیدات وجود دارد که از نظر ویژگی‌های فنی و ظاهری تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند. بنابراین، بسته به نیاز و سلیقه شخصی خود می‌توانید یکی از محصولات این مجموعه را به عنوان صندلی کنفرانس خریداری کنید.

اگر به دنبال یک صندلی خوب و باکیفیت هستید؛ علاوه بر تولیدات دو کارخانه نام برده شده می‌توانید از مجموعه محصولات شرکت آرتمن نیز با این هدف استفاده کنید. صندلی کنفرانس آرتمن گزینه‌ای بسیار مستحکم و در عین حال راحت و بادوام است.

جنس صندلی مدیریتی

صندلی‌های کارخانه تولیدی محک نیز گزینه خوبی برای چیدمان فضاهای اداری مختلف از جمله اتاق کنفرانس هستند. این محصولات، هم بسیار مطمئن و بادام‌ند و هم دارای ضمانت‌نامه معتبر 3 ساله می‌باشند. شما می‌توانید انواع صندلی‌های کنفرانس ثابت با دسته و بدون دسته را در مجموعه تولیدات محک پیدا کنید.

ساختار انوع صندلی اداری

انواع صندلی اداری از لحاظ ساختار

منظور از ساختار در این قسمت بیشتر به نوع پایه محصول اشاره دارد. به طور کلی صندلی‌های اداری در کارخانجات بزرگ با دو پایه ثابت و چرخ‌دار تولید و روانه بازار می‌شوند. نوع پایه ثابت این نوع از صندلی‌ها بیشتر برای موقعیت‌هایی کاربرد دارد که کاربر قرار است برای مدت کوتاهی روی صندلی بنشیند و نیاز به جابه‌جایی در این بازه زمانی ندارد. به عنوان مثال صندلی‌های اداری که در اتاق انتظار، سالن‌های نمایش و آمفی تئاترها و سالن‌های کنفرانس نصب می‌شوند بهتر است از نوع پایه ثابت باشند. چرا که معمولا ما در این فضاها نیازی به تحرک نداریم و قرار است برای مدت کوتاهی، ثابت یک جا بنشینیم. اما وقتی می‌خواهید از صندلی برای انجام امور کاری استفاده کنید؛ طبیعتا حرکت بخشی از کار شماست و معمولا مدت زمان استفاده نیز طولانی می‌باشد. در این شرایط وجود چرخ زیر صندلی به کاربر کمک می‌کند که بهتر و راحت‌تر بتواند تحرک داشته و بدون مشکل به فضای اطراف خود دسترسی داشته باشد. بهترین نوع صندلی چرخ‌دار اداری از نظر ساختار، محصولی است که حداقل پنج میله که از آنها به عنوان پایه استفاده می‌شود و متصل به چرخ هستند داشته باشد. اگر تعداد این پایه‌ها کمتر از 5 باشد؛ امکان واژگونی صندلی در زمان حرکت بیشتر است. از آنجایی که وظیفه حرکت صندلی و تحمل وزن کاربر، به عهده چرخ‌هاست؛ بهتر است محصولی را برای خرید انتخاب کنید که از متریال و یراق‌آلات باکیفیتی ساخته شده باشد. جنس مواد اولیه و چرخ‌ها، در عدم تعادل و شدت فرسایش محصول نیز نقش مهمی دارد.

جنس رویه صندلی اداری

همانطور که اشاره شد؛ انواع مختلفی از متریال وجود دارد که به عنوان روکش صندلی‌های اداری می‌توان از آنها استفاده کرد. در حال حاضر بیشتر محصولات موجود در بازار با پارچه، وینیل و چرم مصنوعی روکش می‌شوند. این جنس رویه‌ها هم از نظر دوام و هم از نظر کارایی، جزء بهترین‌ها هستند.

قابلیت تنظیم صندلی اداری

قابلیت تنظیم ارتفاع، یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که در زمان خرید صندلی اداری باید به آن توجه کنید. وجود این قابلیت به کاربر اجازه می‌دهد که بتواند ارتفاع محل نشستن را با توجه به ارتفاع میز و قد خود تنظیم کرده و از ایجاد مشکلات جسمی مانند گردن درد و کمر درد جلوگیری کند.

ارتفاع استاندارد صندلی اداری

ارتفاع صندلی تابعی از وضعیت جسمی فردی است که قرار است از آن به عنوان محلی برای نشستن‌های طولانی مدت خود استفاده کند. اینکه قد و وزن کاربر رابطه مستقیم با ارتفاع صندلی دارد؛ تولیدکنندگان را بر این داشت تا محصولاتی را به بازار عرضه کنند که قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشند. بنابراین نمی‌توان هیچ ارتفاع استانداردی برای صندلی در نظر گرفت؛ بلکه کاربر باید بعد از نشستن، با استفاده از اهرمی که زیر صندلی تعبیه شده است؛ ارتفاع را طوری تنظیم کند که هنگام نشستن احساس راحتی بیشتری داشته باشد.

ویژگی‌های صندلی ارگونومیک

احساس راحتی و رضایتمندی، بیش از هرچیزی در انتخاب صندلی اداری باید مورد توجه قرار گیرد؛ ویژگی‌هایی که در یک صندلی ارگونومیک جای گرفته‌اند. این نوع صندلی‌ها با طراحی هدفمند و کاملا هوشمندانه، می‌تواند انتخاب مطلوب و ایده آلی، برای افرادی که ساعات طولانی پشت میز و بر روی صندلی، نیاز به تکیه گاهی راحت و استاندارد دارند.

پیامدهای ناشی از استفاده نادرست از صندلی اداری

گرچه طراحی اصولی و ساخت استاندارد صندلی اداری بسیار حائز اهمیت می‌باشد؛ اما با این همه، اگر کاربران به درستی از این صندلی‌های ارگونومیک استفاده نکنند، آسیب‌های جدی را بر جسم خود وارد می‌نمایند. گردن درد، کمر درد، احساس درد در سایر مفاصل بدن (زانو، آرنج و..) همگی می‌تواند از عوارض استفاده نادرست از صندلی اداری شناخته شوند.

معیارهای تاثیرگذار بر کیفیت صندلی اداری

مزایای خرید صندلی اداری

مزایای خرید صندلی اداری

خرید یک صندلی اداری استاندارد نوعی سرمایه‌گذاری برای شما محسوب می‌شود؛ زیرا احتمالا قرار است مدت زیادی از روز را پشت این صندلی بنشینید. بنابراین نیاز به محصولی دارید که پشتیبانی بهتر از ساختار بدنی شما داشته و دوام آن زیاد باشد. استفاده از چنین محصولی هم برای سلامت بدن و هم برای بهره‌وری کاری شما مفید است. دیگر مزایای خرید این مدل از صندلی‌ها عبارتند از:

  • یک صندلی اداری راحت تاثیر مستقیم و قابل توجهی بر سطح بهره‌وری و ایجاد گردش کار موثر و پایدار دارد.
  • صندلی‌ای که از ستون فقرات به خوبی پشتیبانی می‌کند به شما کمک خواهد کرد که در حین کار وضعیت صحیح بدن خود را حفظ کرده و از درد کمر و گردن جلوگیری کنید.
  • یک صندلی راحت و خوب باید به گونه‌ای طراحی شده باشد که گردش خون را افزایش دهد. جریان داشتن خون در بدن، یک نکته کلیدی در زمانی است که برای مدت طولانی می‌نشینید.
  • وقتی هنگام نشستن احساس راحتی می‌کنید؛ خلق و خوی شما نیز بهتر شده و انگیزه بیشتری برای انجام کارها دارید.
  • وضعیت فیزیکی بدن، به طور مستقیم با وضعیت ذهنی و سطح انرژی شما مرتبط است. یک صندلی راحت از خستگی ذهنی و متزلزل شدن تمرکز شما در طول روز جلوگیری می‌کند.
  • صندلی‌های طراحی شده بر اساس اصول استاندارد به هوا اجازه می‌دهند تا با جریان داشتن، دمای بدن را متعادل نگه دارد.
  • هرچه راحت‌تر باشید؛ مدت بیشتری می‌توانید بنشینید و کار کنید. با صرف زمان بیشتر برای کار، خروجی کار نیز بیشتر می‌شود.

صندلی اداری ارگونومیک چیست

استاندارد و ارگونومیک صندلی‌های اداری

برای آشنایی با صندلی‌های استاندارد و ارگونومیک، در اولین گام نیاز است تا مفهوم ارگونومیک را دریابید. ارگونومیک دانشی است که با هدف حفظ سلامت فیزیکی، در تولید لوازم و ابزار به اجرا در می‌آید. بدین منظور صندلی اداری را در صورتی می‌توان استاندارد و ارگونومیک بدانیم که از ارتفاعی قابل تنظیم، تکیه گاهی مناسب با ساختار بدنی، عرض نشیمنگاهی مطلوب، تشک‌هایی راحت و… برخوردار باشد.

اجزای صندلی اداری

اجزایی نظیر پایه صندلی، مکانیزم، جک، چرخ، دسته و پد دسته صندلی، پشتیبانی کمری و پشت سری است که ساختار کلی یک صندلی اداری شکل می‌گیرد. اجزایی با کیفیت و مستحکم که می‌بایست با طراحی و ساخت دقیق، بهترین و استانداردترین صندلی اداری را برای تمامی مصرف کنندگان بوجود آورند.

ویژگی‌های صندلی ارگونومیک

احساس راحتی و رضایتمندی، بیش از هرچیزی در انتخاب صندلی اداری باید مورد توجه قرار گیرد؛ ویژگی‌هایی که در یک صندلی ارگونومیک جای گرفته‌اند. این نوع صندلی‌ها با طراحی هدفمند و کاملا هوشمندانه، می‌تواند انتخاب مطلوب و ایده آلی، برای افرادی که ساعات طولانی پشت میز و بر روی صندلی، نیاز به تکیه گاهی راحت و استاندارد دارند.

طراحی ارگونومی

طراحی ارگونومیک طراحی است که بر روی فرم بدنی افراد و نحوه تعامل آنها با عوامل بیرونی متمرکز است. محصولاتی که بر اساس اصول ارگونومی طراحی می‌شوند را می‌توان به عنوان محصولاتی معرفی کرده که در آنها تناسب بین ویژگی‌های محل کار با نیازهای کارمند در نظر گرفته شده است. این محصولات باعث می‌شوند که کار کردن برای افرادی که به مدت طولانی در یک حالت ثابت قرار دارند؛ راحت‌تر شود.

نکات مهم در زمان خرید صندلی

نکات مهم در زمان خرید صندلی اداری

در زمان خرید صندلی اداری، به وجود نکات زیر در محصول توجه کنید:

  • ارتفاع میز تابعی از قد کاربر است اما در حالت ایده‌آل باید محصولی را انتخاب کنید که ارتفاعش معادل یک سوم قد کاربر باشد.
  • بهتر است کفی صندلی بین 10 تا 15 درجه به سمت جلو شیب داشته باشد.
  • وجود انحنای در قسمت تکیه‌گاه موجب پر شدن گودی کمر و جلوگیری از کمر درد ناشی از نشستن‌های طولانی مدت می‌شود.
    جنس روکش صندلی باید طوری باشد که از تعریق زیاد جلوگیری کند.
  • اگر در طول روز زیاد کار نوشتن انجام می‌دهید؛ صندلی برای شما مناسب است که قسمت تکیه‌گاهش با زاویه 80 درجه روی به جلو باشد. این زاویه برای افرادی که بیشتر با رایانه کار می‌کنند 110 درجه در نظر گرفته شده است.
  • ارتفاع صندلی‌های ثابت باید به گونه‌ای باشد که کف پای کاربر بعد از نشستن کاملا روی زمین بوده و زانوها زاویه 90 درجه داشته باشند.
  • محصولاتی که تکیه‌گاه متحرک دارند؛ فشار زیادی به کمر وارد می‌کنند. بنابراین سعی کنید تا جای ممکن صندلی‌هایی که پشتی ثابتی دارند را انتخاب کنید.
  • حتما به دسته‌دار بودن صندلی توجه کنید.
  • خرید صندلی‌هایی که داخلشان فوم ندارد توصیه نمی‌شود.
  • عمق کفی باید طوری در نظر گرفته شود که به اندازه فاصله بین لگن و زانوهای کاربر باشد.
  • قابلیت تنظیم ارتفاع یکی از مهم‌ترین امکاناتی است که محصول منتخب شما باید داشته باشد.

نمایش 1–20 از 76 نتیجه