تزئینات در دکوراسیون داخلی نه تنها تأثیر گذار است بلکه حالت و یا احساسی را خلق میکند و شخصیت خانوادهای را که شما در آن زندگی میکنید به نمایش میگذارد. توجه به این سه اصل یعنی عملکرد، حالت و شخصیت است منجر به موفقیت اجرای طراحی دکوراسیون داخلی شما میشود. پیش از نقاشی و چینش مجدد برای تفکر در رابطه با خانواده و شیوه زندگیتان زمان بگذارید.
تاثیر تزئینات در دکوراسیون
برای ایده گرفتن نگاهی به مجلهها انداخته و ایدهها و طراحهای اتاقهایی که به نظرتان جالب است انتخاب کنید. چیزهایی که وجود آنها در خانه منجر به خوشحالی و نشاط شما میشوند را جمع آوری کرده و سپس رنگهای آنها را برای دستیابی به سر نخ جهت طراحی جدید را بررسی کنید. این آغاز راه برنامه ریزی شده تزئینات یه محیط زندگی است. برای ادامه مسیر با عملکرد شروع میکنیم.

عملکرد:
تزئینات تنها به منظور ایجاد جلوهای دلنشین برای چشمها نیست. بلکه هدف مهم دیگر آن افزایش کارایی شما برای محیط است. در اینجا شیوه آن را گام به گام توضیح میدهیم:

نقطه کانونی:
گاهی اتاقها دارای نقطه کانونی (مکانهایی که چشم در زمان ورود به اتاق ناخودآگاه به سمت آن میرود) طبیعی هستند. شومینه، پنجرهای با منظره دیدنی، شاید یک قفسه کتاب کار شده در دیوار. اگر اتاق به طور طبیعی فاقد نقطه کانونی است با استفاده از یک وسیله هنری و یا قالیچهای رنگارنگ آن را ایجاد کنید.

اثاثیه:
تعیین کنید که هر یک از لوازم خانه با قرار گیری در کدام نقطه میتواند بیشتر و بهتر پاسخگوی نیازهای شما باشد. اگر یکی از لوازم شما کار نمیکند و یا بیش از اندازه برای سایز اتاق بزرگ یا کوچک است. از شر آن خلاص شوید و یا آن را با چیز دیگری در خانه که مناسبتر خواهد بود، جایگزین کنید.

روشنایی:
توصیه میشود روشنایی انتخاب کنید که بیش از همه برای استفاده در محیط مورد نظر کارآیی لازم را داشته باشد تا اینکه زیبایی باشد. نور مستقیم از لامپ و یا نور غیر مستقیم مانند تماشای تلوزیون و یا گفت و گو در محیط نیاز دارد. چراغ دیواری، چراغ های کف، چراغ ریلی یا چراغ های تو کار-جزئیات بافت، رنگ و اتاق را بهبود می بخشند.
چیدمان اثاثیه:
فضای خود را برکاغذ گراف رسم کنید.محل کلید، پریز، دریچه ها، پنجره و درب ها سنجیده و علامت بزنید. اسباب و اثاثیه خود را در نظر گرفته و ان ها در پلان طبقه خود جا نمایی کنید. به طور کلی آن دسته از اصلی ترین :اسباب و اثاثیه شما دقیقا در نقطه کانونی قرار داده شده اند. قسمت هایی که قرار است چیز جدید قرار بگیرد و یا خالی بماند را نیز پر کنید. به تعادل بین اثاثیه بلند و کوتاه مانند سبک و سنگین توجه داشته باشید. با توجه به اینکه منزل مسکونی بسیار وسایل دارد چیدمان اثاثیه بسیار تاثیر دارد ولی با توجه به اینکه پارتیشن بندی اداری شرکت ها بسیار کار شما سخت است و بیشتر با مبلمان اداری ممکن است یک دکوراسیون جذاب داشته باشید.
ایجاد تعادل در کوراسیون داخلی
در میان تمام قوانین طراحی دکوراسیون داخلی، اولین قانون بالانس یا همان تعادل است. تمام طراحان در هر زمینهای که باشند میآموزند که ایجاد تعادل از چه اهمیتی برخوردار است. تقسیم وزن از لحاظ بصری در فضا و بخش بندی بین دو قسمت، تعادل در دکوراسیون داخلی نامیده میشود. وقتی تعادل برقرار باشد نشان میدهد همه چیز در جای درست خود قرار گرفته است. بعضی از طراحان اعتقاد دارند که اگر تعادل نباشد بقیه مراحل هم به خوبی پیش نمیروند. از نظری پایه و اساس یک طراحی داخلی صحیح حفظ تعادل است.
در طراحی داخلی تعادل به معنی توزیع عناصر برای خلق بالانس بصری است. همچنین در فرم، بافت، رنگ و دیگر عناصر تعادل باید وجود داشته باشد. راحتترین راه برای ایجاد تعادل تقارن است، اما در این صورت پویایی و انرژی محیط کاهش پیدا میکند. تعادل در تقارن بیشتر مختص طراحیهای کلاسیک میباشد.
جزئیات در دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی دقت در انتخب رنگها، ساختار، متریال، استایل و محصولاتی که در دکور کردن یک مکان است. در هنگام دکوراسیون و طراحی دقت به جزئیات بسیار پر اهمیت است. به طور طبیعی لوازم و رنگها در این پروسه نقشی اساسی بازی میکنند. اما این کوچکترین المانی است که باعث ایجاد تفاوت خانهای پرانرژی و روشن یا یک خانه کسل کننده است.
جزئیات کوچک است که خانهای زیبا و خاص را خلق میکند. به طور مثال رنگ کف، بافت یا طرح کاغذ دیواری باید با لوازم در هماهنگی کامل باشد. در زمان تغییر دکوراسیون و چیدمان لوازم ممکن است حس کنید چیزی را فراموش کردهاید، این زمانی است که تغییرات جزئی باید وارد دکوراسیون شما شود. تغییرات جزئی باعث کامل شدن و شخصیت دادن به محیط میشود. سعی کنید تعداد رنگهای زیادی وارد محیط نکنید و در استفاده از رنگها تعادل را رعایت کنید.
نسبت طلایی در طراحی دکوراسیون داخلی
حتما در مبحث ابعاد و تناسب نسبت طلایی 1.618 به گوشتان خورده است. به نظر میرسد طبیعت با تکرار این نسبت در همه ابعاد خلق کننده همه چیز در حد کمال است. به طور مثال اهمیت نسبت طلایی در در بدن انسان به بهترین شکل دیده میشود. همینطور این نسبت را در عرصهها و زمینههای دیگر هم مشاهده خواهید کرد. تمام اشیائی که نسبت طلایی را در خود رعایت کردهاند بدون قطع دارای زیبایی بصری بسیاری هستند.
ما این مقاله را به دو بخش تقسیم کرده ایم و تزئینات در دکوراسیون داخلی (بخش دوم) را می توانید مطالعه کنید.