اگر همین امروز تصمیم به فکر پارتیشن‌بندی فضای کار خود می گیرید، مطمئن باشید چند سال بعد از تصمیم عاقلانه‌ای که امروز گرفتید خوشحال خواهید شد. چراکه فضاهای اداری روزبه‌روز کوچکتر و کوچکتر می‌شوند و تا چند سال آینده مساحت زمین برای دفاتر کاری کم می‌شود. بنابراین وقتی نتوانید فضای اضافی برای بزرگتر کردن شرکت خود پیدا کنید، باید چه کار کنید؟ می‌توانید دفاتر کار خود را با استفاده از پارتیشن‌ آلومینیومی یا شیشه‌ای که به صورت آماده وجود دارند، به بخش‌های مختلف تقسیم کنید. اما قبل از خرید اجازه دهید نگاهی به عوامل مهم در انتخاب پارتیشن ‌های اداری مناسب برای دفتر شما بیاندازیم.

انواع پارتیشن آلومینیومی

ترکیبی از آلیاژ آلومینیوم در قاب‌ها و دیواره شیشه‌ای، در سبک‌های مدرن و ساده متداول‌ترین نوع پارتیشن آلومینیومی هستند. همچنین نورپردازی شیشه دیواره، برای دستیابی به جلوه‌ای روشن و شفاف در داخل ساختمان سبک دیگری از پارتیشن آلومینیومی است. همچنین پارتیشن آلومینیومی با شیشه دوجداره و یک پرده داخلی در میان دو شیشه، مدل دیگری از انواع پارتیشن آلومینیومی است؛ که بدون تمیز کردن و نگهداری از پرده، می‌توان میزان دید و نور ورودی آن را تنظیم کرد.

از سویی مواد ترکیبی متنوعی برای طراحی پارتیشن آلومینیومی وجود دارد؛ که باید با توجه به دکوراسیون و الزامات عملکردی هر فضا مورد استفاده قرار گیرد؛ تا جلوه‌ای ایده‌آل فراهم کند. انواع پروفیل شیشه‌ای شامل شیشه معمولی، شیشه مات، شیشه رنگ شده، شیشه لمینت، شیشه لمینت توخالی است؛ که با توجه به نیازهای خاص و بودجه قابل انتخاب هستند. همچنین پارتیشن‌های آلومینیومی نیز مانند سایر پارتیشن‌ها، از نظر ابعاد، اندازه، ارتفاع، قابلیت تحرک و رنگ می‌توانند دارای انواع مختلفی باشند.

۵ مزیت نصب پارتیشن‌ آلومینیومی برای بهره‌وری در کار

۱. زیبایی‌شناسی

پارتیشن‌های اداری بسیار زیاد و متنوعی در بازار موجود است که هر کدام به نوعی مفید و کاربردی هستند. با این حال، استفاده هوشمندانه از این پارتیشن‌ها با طرح‌ها و رنگ‌های مختلف، می‌تواند دکوراسیون داخلی دفتر شما را از این رو به آن رو کند.

۲. حفظ فضا

عرض پارتیشن‌ آلومینیومی، بر خلاف پارتیشن‌های اداری شیشه ای یا دیواری، فضای زیادی را حفظ می‌کند. شاید به اندازه‌ شیشه یا یک دیوار سیمانی خوب با فضا ترکیب نشوند، اما به اندازه کافی محکم هستند تا حریم فضای کار شما را حفظ کنند.

۳. مقرون به صرفه و کاربردی

پارتیشن‌ اداری، از هر نوع و جنسی که باشند، بهتر از دیوارهای کامل و بتنی هستند. به ویژه پارتیشن‌های آلومینیومی، بسیار موثرند زیرا ارزان‌ترین گزینه هستند و نور و گرما را از داخل به بیرون انتقال نمی‌دهند. همچنین پارتیشن‌های آلومینیومی بسیار کارآمد نیز هستند، زیرا می‌توان آنها را هر زمان و بدون صرف انرژی باز کرد و جای دیگر و به شکر دیگر دوباره نصب کرد.

۴. حفظ حریم خصوصی

حریم خصوصی یک معضل بزرگ در ادارات است، زیرا بسیاری از بخش‌های اداری در یک فضا و با هم کار می‌کنند و سر و صدای بیش از حد می‌تواند مانع تمرکز افراد شود. این پارتیشن‌های اداری میزان سر و صدا را کاهش داده و به این ترتیب تمرکز و بهره‌وری کارکنان را بالا می‌برند ، همچنین به کارکنان در محیط کار احساس امنیت می‌دهند.

۵. روشنایی

تقریبا نور بخش مهمی از هر کسب و کار است. دیوارهای دائمی جلوی نور ورودی از پنچره‌ها به دیگر بخش‌ها را می‌گیرند. اما پارتیشن‌های آلومینیومی نور بیشتری را هدایت می‌کنند و به بیشتر شدن روشنایی محیط بدون استفاده از منابع نوری اضافی کمک می‌کنند.

دلایل استفاده از پارتیشن‌های آلومینیومی

پارتیشن‌های آلومینیومی به‌راحتی تمیز می‌شوند. آنها را می‌توان بدون نگرانی از تعمیر و نگهداری مداوم نصب کرد. این پارتیشن‌ها به دلیل تغییر شرایط آب‌وهوایی مستعد خم شدن یا شکستن نیستند. آنها نسبت به سایر پارتیشن‌های قابل حمل دوام بیشتری دارند؛ و مدت‌زمان زیادی برای شما کار می‌کنند.
اگر به دنبال سرمایه‌گذاری مقرون‌به‌صرفه هستید؛ پارتیشن‌های آلومینیومی انتخاب مناسبی هستند.

آنها نور و گرما را محدود کرده و یک محیط کاری دنج را ایجاد می‌کنند. علاوه بر این پارتیشن‌های قاب آلومینیومی را می‌توان با روکش رنگ پودری متناسب با دکور اداری شما استفاده کرد. همچنین پارتیشن‌های آلومینیومی به‌طور کلی عرض کمتری نسبت به سایر پارتیشن‌ها دارند. به همین دلیل فضای بسیار کمتری اشغال می‌کنند. از سویی مشاهده شده است که دیوارهای آلومینیومی دارای درجه کاهش صدا به میزان تقریبا ۵۲ دسی‌بل هستند.

این یک منطقه آرام برای کارکنان ایجاد می‌کند؛ و تمرکز و بهره‌وری آن را بهبود می‌بخشد. کابین‌های اداری ساخته شده از پارتیشن‌های آلومینیومی نیز حس مالکیت را برای کارمندان شما ایجاد می‌کند. داشتن فضاهای کاری مجزا و آرام، بهره‌وری را افزایش می‌دهد؛ و حس بهبود حریم خصوصی را القا می‌کند. در نهایت داشتن یک دفتر کار با نور مناسب بسیار مهم است. از این نظر نیز پارتیشن آلومینیومی یک محیط کار سالم و کارآمد ایجاد می‌کند. از آنجایی که پارتیشن‌های آلومینیومی مجموعه‌ای از صفحه‌های آلومینیومی هستند؛ به روشن نگه داشتن فضای دفتر شما کمک می‌کنند.

نحوه نصب پارتیشن‌های آلومینیومی

پارتیشن‌های آلومنیومی نیز مانند سایر پارتیشن‌ها از یک فرآیند نصب چند مرحله‌ای بهره می‌برند. گاهی برخی از این مراحل بنابر نیاز و یا برای سادگی کار حذف شده و برخی مراحل دیگر به آن اضافه می‌شود. با این وجود مراحل زیر می‌توان به عنوان مسیر کلی و نحوه نصب پارتیشن آلومینیومی دانست:

  1. اندازه‌گیری فضا. فضای مورد نظر اندازه‌گیری شده و محل پارتیشن‌ها مشخص می‌شود.
  2. تامین پارتیشن‌ها. پارتیشن‌های مورد نیاز تهیه شده و به محل نصب آورده می‌شود.
  3. تامین ابزارهای نصب. ابزارها و یراق‌آلات ضروری تامین می‌شود.
  4. ساخت مسیر پارتیشن‌های ماژولار. مسیر نصب پارتیشن‌ها روی زمین مشخص می‌شود.
  5. تنظیم کانال‌ها. با مشخص شدن مسیر نصب پارتیشن روی سقف، کانالی برای نصب دیواره پارتیشن تهیه می‌گردد.
  6. تکمیل ساختار. دیواره‌های پارتیشن آلومینیومی در کانال‌های ایجاد شده نصب می‌گردد.
  7. نصب چارچوب درب‌ها. در صورت وجود درب روی پارتیشن، محل نصب آن مشخص شده و چارچوب درب نصب می‌شود.
  8. مدیریت کابل‌ها. کابل‌های احتمالی مرتبط با رایانه‌ها و…، به کمک داکت و… مدیریت شده و محل عبور آنها مشخص می‌شود.
  9. نصب روکش‌ها. در صورت وجود، روکش پارتیشن‌ها نصب می‌شود.
  10. نصب درب‌ها. در صورت وجود، درب‌ها در جای خود نصب می‌شوند.
  11. بررسی نهایی. همه بخش‌ها برای کنترل کیفیت نهایی بررسی می‌شوند.

نتیجه

این روزها که فضاهای کاری کوچک‌تر و نیاز به فضای اداری بیشتر شده است، پارتیشن‌های اداری بهترین گزینه برای حل این مشکل هستند، زیرا هم ارزان و کم هزینه هستند و هم سبک و موقتی می باشند. این پارتیشن‌ها را می‌توان در صورت نیاز از هم باز کرد و در جای دیگر و یا به شکل دیگر نصب کرد.